Monday, October 8, 2012

Show House Pulai Hijauan, Kangkar Pulai

salam kalian..

Hujung minggu lepas..sempat luangkan masa dengan anak-anak..bawa mereka berjalan-jalan..dan sempat singah show house di taman baru yang berhampiran dengan rumah. 

Seronok juga ye meneroka hobi baru ni..singah show haouse dan cuba cari idea-idea yang boleh untuk renovate umah dan mana lah tau kalau berkenan boleh booking terus..huhu..

Buat pelaburan dalam bentuk perumahan tentu berbaloi..[nak kene cari ilmu dulu ye..]

hasil dari snap-snap saya yang tak berape nak seni ni..


Pulai Hijauan terletak di kawasan Iskandar..teres 2 tingkat harga sekarang RM255K..buka tahun 2014..mngkin harga boleh up lagi lepas derang buat higway nanti dari kangkar pulai ke Nusajaya..Laluan Skudai-Pontian.
[tengok free..nk beli baru bayar..berganda2..mungkin dari 200k boleh jadi setengah juta..memang tak munasabah]..jangan mare ye..ni hanya pendapat saya yang tak mampu nak beli. sebab harag hartanah sekarang semakin mahal dan buat kami-kami ni tersepit..sungguh..

Untuk keselesaan anak-anakdan keluarga apa salahnye kan..

 laman tepi..kalu boleh tanam pokok buluh keliling umah tentu sejk ja kan...
pokok buluh tu harga dia dalam RM50 kali ja keliling umah 10 pokok..huhu memang berbaloi...akekeee..
 ruang makan mengadap suasana luar rumah..makan bersantai..duk bersila depan meja jepun ok jugak..[nanti kita tengok dalam eh..]


 Em..tak puaslah tengok luar rumah ni..memang cantik..


Langkah masuk..ruang tamu..best giler kalu ada bajet lebih buat mcm ni..

TV flat skrin dengan kabinet ni boleh pusing2 hadap meja makan ka..hadap sofa ke..seronok sangat..

Ruang makan menghadap halaman luar rumah..[betul ke ayat nih...]


Dapur kering


Dapur Basah..[menghadap belakang rumah..ada ruang untuk bercucuk tanam..pokok2 herba..huhu bestnyer]


Bilik tamu [bawah]





[toilet pun nk tunjuk ka..]penting ni...
Bilik ke 2 [atas]

Bilik ke 3 [atas]- kecik ja katil singgle


Bilik utama [atas]- tambah dngan cabinet baju kat dinding tu luas jugak..



Ruang tengah [atas]- kecik sikitlah

 Seronok la mereka ni...

Husna: Mummy kenape rumah kita pergi tadi takde orang pun..
Mummy: Tu rumah contoh ja.kaka suke tak?
Husna:..tak jawab..takde respond..huhu...

2 comments:

  1. salam. Rumah skrg memang mahal2. Kalau boleh memang nak sgt beli wat aset. Tp apakan daya.. bajet belum mengizinkan.

    ReplyDelete
  2. salam..ye imal..nk beli buat aset pun nk fikir betul2..ni tgh mentelaah apa yg terbaik utk aset.kalu blh nk ada harta dn tk membebankan waris kalu kita dh takde nanti kan..orang gomen mmg senang nk buat loan.tp tak nk lah smpai duit gaji abis semua tuk byr hutang..dr byr hutang lbh baik kita simpan..[tgh latih diri tuk konsisten menyimpan dlm saham amanah..insyallah tuk anak2 jugak.]

    ReplyDelete

wa kha kha...:)

There was an error in this gadget
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...