Friday, June 8, 2012

Tambah susu badan...produk PIL ASI

Salam semua..

Dua tiga hari ni sibuk dengan baby kecil ni..Mana taknya susah nak tidur..mummy pula keletihan. Entah kenapa la merengek je bila malam. Siang tidur nyenyak sangat. Bila kejut tak nak bukak mata langsung. Lapa susu, buka mulut tau-tau kenyang je..tulah gelagat si bujang ku..huh.

Adakalanya menyusu dah banyak kali. Terfikir jugak kenapa ye..tak kenyang-kenyang..
Kalau masih berpantang dikampung nih..mesti mak dah suruh bagi nestum kat baby.Huh..orang tua2 bila dengar baby menangis mau di katanya lapar. Kurang sabar sikit bila dengar bayi menangis..lagi-lagi dah nak masuk sebulan. Dan..tulah antara sebab ingin berpantang sendiri. Ikut nasihat doktor 6 bulan baru boleh campur makanan lain..Ni pun risau mungkin susu badan tak cukup ker..tak puas menyusu ke..puas jugak la search macamana nak tambah susu badan..

Maklumlah sekarang mudah je..klik je depan komputer. Tunggu 2 3 hari posmen pun sampai.. Tapi yang penting dibank tu penuhlah akaun.huhu..Masih tak terusik lagi gaji ku syukur..(masa untuk berjimat cermat 3 bulan ini)

Huh cerita pasal tambah susu badan, baru semalam oder PIL ASI sampai. On line jerk..Tak mahal harganya dalam RM17. Nak cuba yang murah dulu. Dia bentuk jamu. Dari Indonesia. Puas jugak baca-baca komen dan pengalaman orang yang guna produk ni. Tapi rata-rata kata okey..susu bertambah banyak. Siap boleh buat stok susu. Tapi tak kurang juga yang merungut. Tak de kesan apa. Mungkin yang diguna tu produk tiruan. maklumlah jamu kan..Tu yang hati-hati nak beli..

Semalam juga..kakak Ipar ada bagi PIL ASI. Lebih yang dia makan sebelum ni. Kebetulan pulak PIL ASI yang saya oder sampai. So guna yang dah buka dulu lah. Tak mau membazir. Masuk hari ni dah 2 hari saya cuba..Tapi kesannya..nak tau ker..

Adakah ini mungkin baru permulaan..atau apa ek..

Anak kerap bertahi mata..mungkin sebab banyak makan jamu. Dah makan PIL ASI saya makan lagi Jamu Mak Dara. So stop dulu Mak Dara..tengok perkembanagan Pil ASI. Tapi rasanya lebih lagi hasil susu sebelum ni. Lepas makan Pil ASI bila pum x dapat susu pun. Tapi kalu sebelum ni adalah jugak 1 or 2 auns. Kat mana silap nyer ye..mungkin badan tak serasi kot..Takpe kita tengok lagi seminggu.. Kalu tak okay jugak harus di STOP dulu or tukar kotak yang baru..

Apa pun moga usaha ku berhasil Niat nak menyusu Shafiy samapai 2 tahun. Kalau dapat tak nak campur pun susu formula..


Bersalin Shafiy kali ini saya tak beli pun stok susu formula. Yang ada pun dari Hospital hari tu dan pek sample. masih banyak lagi. Cuma bancuh bila baby tak puas menyusu je..Harap adalah rezeki tuk Ahmad Shafiy nanti ya..amin.

Impikan susu yang mencurah-curah untuk bayi ku..

3 comments:

  1. sama la kita..saya tak makan jamu....usaha dan doa je bg bnyak susu...

    ReplyDelete
  2. Area kulim ada ka jual produk ni.. ?

    ReplyDelete
  3. Mcmana hasil pil asi tuh.. menjadi ke

    ReplyDelete

wa kha kha...:)

Facebook Share

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...